Сътрудничество между Република България и Европейската космическа агенция
 

Както бе съобщено, в изпълнение на Решение на Министерски съвет, на 19 август 2014 г. бе проведена работна среща с представители на Европейската космическа агенция във връзка с подписването на Споразумението за европейска кооперираща държава между България и Агенцията. Българската делегация бе ръководена от заместник-министъра на икономиката и енергетиката г-жа Ирена Младенова. По време на разговорите бе договорено, паралелно с работата по бъдещото Споразумение, в средата на месец октомври т.г. в София да бъде проведена т.н. "техническа визита". Целта на техническата визита е представяне на български научни и академични организации и предприятия, които имат потенциал да участват в изпълнение на проекти от взаимен интерес в областите на активност на Агенцията. Техническата визита ще бъде проведена като интервю, по време на което български предприятия и научни и изследователски организации ще имат възможността да представят пред експерти от Агенцията своите компетенции, опит и капацитет. За да участват в интервюто на ЕКА, заинтересованите български организации и предприятия трябва да попълнят въпросник и да го изпратят в Министерството на икономиката и енергетиката най-късно до 17 септември 2014 г.

Поради установена неточност, от страна на ЕКА е предоставен коригиран вариант на въпросника:

Въпросник, предоставен от Европейската космическа агенция с корекции .

Срок за изпращане на попълнените въпросници: 17 септември 2014 г., вкл.

Попълнените въпросници моля изпращайте на адрес:  ch.kovacheva@mee.government.bg

Графикът за интервюто на ЕКА с българските фирми и организации ще бъде обявен своевременно на официалната страница на Министерството на икономиката и енергетиката след съгласуване с Агенцията.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Министерство на икономиката
ул. "Славянска" № 8
ЕИК 176789453
тел. централа: +359 2 940 7001

факс: +359 2 9872190; 02 9819970
 
Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката