Заместник-министър Любен Петров: Очакваме добри проекти с обективни индикатори и реална полза за бизнеса
 
27 май 2015

171 проекта на обща стойност близо 180 млн. лв. са успешно реализирани на територията на област София-град по обявените процедури за технологична модернизация в микро, малки и средни предприятия за миналия програмен период на ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ /ОПРКБИ/ –съобщи заместник-министърът на икономиката Любен Петров. Това стана по време на откриването на втория информационен ден за разясняване на процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ по одобрената Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК). “Тези данни дават основание да очакваме и в този програмен период добри проекти с обективни индикатори и реална полза за бизнеса”, допълни заместник-министърът. Той съобщи, че в момента усилено се работи върху разработването на методология и критерии по две предстоящи процедури за подбор на проекти: „Подкрепа за иновации в предприятията“, която трябва да бъде отворена през септември 2015 и „Енергийна ефективност в МСП“, която е планирана за декември 2015 г.

В периода 11 – 21 май 2015 г. бяха проведени информационни дни за разясняване на отворената процедура за кандидатстване по ОПИК в цялата страна. На тях експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” представиха условията за кандидатстване пред заинтересованите страни в градовете Враца, Велико Търново, Варна, Бургас, Пловдив и София. Поради неочаквано голям интерес от страна на бизнеса в София Министерство на икономиката организира втори информационен ден.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката