Заместник-министър Лъчезар Борисов откри новия офис на Coca-Cola HBC Sofia Corporate Service Center
 
27 август 2019

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов откри наскоро обновения и преструктуриран офис на Coca-Cola HBC в София, който ще приюти всички свои организации, с над 1000 служители, под един покрив в модерно и цифровизирано работно пространство.  Изграждането на офиса е част от инвестиционния проект „Плиска“, за който компанията е получила сертификат за клас А инвеститор по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на обща стойност 1,374 000 лв.

Икономическият зам.-министър благодари на своя стратегически партньор, че разширява производството си в България и подчерта, че за него това е ясен индикатор за макроикономическата стабилност на страната ни. В подкрепа на думите си, той изтъкна, че в класацията за 2019 г. на световното бизнес списание CEOWORLD, България се нарежда на 27-мо място сред 67 участващи страни. По думите му сред 7-те критерия, определящи номинацията, страната ни е на 2-ро място  в сектор „Пазарен дял“ и на 20-то място в сектор „Отговорност на търговията“.

В заключение той подчерта, че Министерството на икономиката и за напред ще бъде партньор на бизнеса и ще продължи да работи активно за подобряване на бизнес средата.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката