Заместник-министър Борисов: Над 30 проекта на обща стойност около 400 млн. лв. са сертифицирани през 2019 г. по ЗНИ
 
28 февруари 2020

През 2019 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) Министерство на икономиката е сертифицирало над 30 проекта на обща стойност около 400 млн. лв., като те имат потенциал да разкрият близо 3000 нови работни места. Това заяви заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов по време на XIV Годишни награди „Инвеститор на годината”, организирани от БАИ.

Икономическият зам.-министър подчерта, че страната ни е отличник по кредитен рейтинг за региона, а условията за инвестиции в България са много добри, като за това свидетелства позиционирането на България в международните рейтингови класации. "През тази една година, която измина, създадохме невероятен инвеститорски екип, които е готов да реагират на секундата във всяка една ситуация", посочи Борисов. По думите му на събитието за първи път има фирми, които ще бъдат бъдещи инвеститори, и догодина самите те могат да бъдат наградени.

Инвестиционните проекти в процес на сертифициране към Българската агенция за инвестиции са 69 на брой с общ размер на очакваните инвестициите над 2 млрд. лв. Предвижда се разкриването на близо 6000 нови работни места, като проектите са в секторите производство, преработваща, автомобилна индустрия, здравеопазване и ИТ.

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи награда в категория Инвестиция в човешки капитал на "СЕ Борднетце - България" ЕООД. Компанията произвежда и доставя кабелни комплекти за водещи автомобилни производители в Европа. Размер на инвестицията, направена през 2019 г. 26.4 млн. лв., а брой на създадени работни места в завода си в град Мездра са 467.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката