Зам.-министър Янев участва в откриването на форум „Рестартиране - ново начало“
 
15 октомври 2020

Към настоящия момент считаме, че спадът на икономиката за 2020 г. няма да надвиши 5%. Икономическото ведомство е насочило усилия към прозрачни, ефективни и бързи мерки с цел преодоляването на икономическата криза. Това заяви заместник-министърът на икономиката Стамен Янев по време на форума „Рестартиране  - ново начало“. Той се организира по повод 20-годишнината от създаването на Конфиндустрия България.

В рамките на конференцията зам.-министър Янев подчерта, че въпреки всичко резултатите показват, че имаме ръст на инвестициите в сравнение със същия период на миналата година. По негови думи в БАИ има сертифицирани над 22 нови проекта, които са и чуждестранни, и български. „Общият обем от сертифицирани проекти е над 720 млн. лв., като те имат потенциал да разкрият нови 3 200 работни места“, каза зам.-министърът. И припомни за мярката 60/40, с която се цели запазването на работни места.

Зам.-министър Янев съобщи, че се обсъждат и още мерки за стимулиране на големите предприятия, както и отварянето на нови процедури по ОП „Иновации и конкурентоспособност“. „Работим в различни посоки, като целта ни е да запазим бизнеса и да го разширим“, каза още той.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката