Зам.-министър Везиева връчи сертификати на 19 младежи за технологични проекти
 
15 януари 2015

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи сертификати на одобрените кандидати от проведения Национален конкурс по проект “Техностарт” днес на церемония в Министерството на икономиката. „Обявяването на този конкурс активизира и привлече вниманието на голям брой млади хора в България, желаещи да стартират собствен бизнес“, посочи зам.-министърът.

Проектът “Техностарт” бе насочен към студенти, докторанти и наскоро дипломирани. Той има стимулиращ ефект за предприемчивите млади хора, които желаят да създадат иновативни стартиращи фирми. Чрез проекта, Министерството на икономиката предоставя безвъзмездна финансова помощ в размер на до 20 000 лв на всеки одобрен бизнес план в областта на индустрията, IT услугите и научната и развойна дейност.

Зам.-министърът на икономиката връчи сертификатите на 19 млади предприемача, които вече са създали свои фирми и са готови сами да предложат на пазара своите продукти и услуги. Тя обърна внимание, че не по-малко важни са и тези 166 проекта, които не получиха финансиране. „Ние вярваме, че и тези млади хора вече мислят за пазарна реализация на своите идеи и също няма да спрат и ще регистрират свои фирми и развият проектите си“, допълни Везиева.

„С гордост мога да кажа, че обявяването на този конкурс активизира и привлече вниманието на голям брой млади хора в България, желаещи да стартират собствен бизнес. Доказателство за това е значителният брой кандидатури, които министерството получи – 185. За първи път поканихме български студенти и докторанти, учещи в чужбина, да представят своите бизнес планове и при успех, да регистрират фирма в България“, обяви зам.-министър Везиева. Тя изтъкна огромното разнообразие на идеите на младите хора, голяма част от които са в областта на информационните технологии, проекти свързани с предлагане на пазара на нови продукти и услуги, основаващи се на ново научно знание.

Тя пожела успешен старт на одобрените кандидати в техните бизнес начинания и създаване на устойчиви фирми за българската икономика.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката