Зам.-министър Везиева връчи четири сертификата за инвестиция по Закона за насърчаване на инвестициите
 
01 декември 2016

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи четири сертификата за инвестиция по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на официална церемония в Министерство на икономиката днес. На церемонията присъства и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции г-н Стамен Янев. Два сертификата за инвестиция клас „А“ бяха връчени на "Осрам Лайтинг“ ЕООД и на "Са-Ба България" ООД  и два сертификата за инвестиция клас „Б“ на "БИ ЕМ ЕС Продъкшън" ООД и "Бетелгиус" ООД. Инвестициите по тези проекти са на обща стойност от 57.28 млн. лв. и предвиждат разкриването на над 1000 нови работни места.

Замeстник-министърът на икономиката посочи, че проектът на „Са - Ба България“ ООД за производствена база в община Димитровград за производство на лампи и осветители за автомобилната индустрия възлиза на 8 млн. лв. и ще бъдат открити 150 нови работни места. "Инвестиционният проект на „ОСРАМ Лайтинг“ ЕООД за изграждане на нов завод в гр. Пловдив за производство на електронни баласти, драйвери и светодиодни модули  възлиза на 45 млн. лв., като за целият период се предвижда да бъдат създадени 900 нови работни места“, каза още Везиева.

По думите й проектите на „Би Ем Ес Продъкшън“ ООД за разширяване на производството, чрез увеличаване на капацитета и повишаване на технологичните възможности и на „Бетелгиус“ ООД за инвестиционния проект „Център за разработка и производство на софтуерни решения и машини“, ще се реализират в индустриалната зона „София-Божурище“. Тя посочи тези проекти като добър пример за ползотворното сътрудничество между държавата, оператора на зоната „Национална Компанията Индустриални Зони“ ЕАД и инвеститорите. Инвестицията „Би Ем Ес Продъкшън“ ООД възлиза на 2.2 млн. лв. и ще бъдат открити 7 нови работни места,а на „Бетелгиус“ ООД на 2.08 млн. лв. и ще бъдат открити 10 нови работни места.

Везиева изтъкна отреденото ни трето място в световен мащаб за най-добра дестинация за инвестиции в производството на консултантската компания Cushman&Wakefield (Manufacturing Index 2015).„Инвестициите във високи технологии и производствени иновации, както и създаването на устойчиви работни места са сред приоритетите на Министерство на икономиката“, допълни тя

Зам.-министър Везиева бе категорична, че повишеният инвеститорски интерес към България се потвърждава и от броя на сертифицираните проекти по Закона за насърчаване на инвестициите. „От началото на годината до момента са сертифицирани 18 проекта на обща стойност над 297 млн. лв., като те имат потенциал да разкрият над 4000 нови работни места. Новите проекти в процес на сертифициране са 24, на стойност над 400 млн. лв. с предвидени общо над 6000 нови работни места.“, завърши тя.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката