Зам.-министър Везиева откри Изложение на институциите за образование и обучение на възрастни
 
07 октомври 2016

През националната платформа за учене през целия живот, която стартира миналата година, бизнесът започна да получава все повече квалифицирани кадри. Това заяви заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, която откри днес в Бургас Изложение на институциите за образование и обучение на възрастни, организирано от Министерство на образованието.

Зам.-министър Везиева посочи, че резултатите които се виждат на щандовете на 43-те институции участнички ще дадат добър пример всеки да бъде по-активен и да се подпомогне бизнеса с квалифицирани кадри.

“Ученето не е процес, който приключва с получаването на диплома за средно образование, това е една дълга инвестиция, която ни съпътства през целия живот и за която трябва непрекъснато да сме активни”, каза още Везиева. Зам.-министърът на икономиката допълни, че съвременният свят, в който живеем изисква от нас да бъдем адаптивни, за да можем да отговаряме на предизвикателствата му. ”Личност си тогава, когато учиш и когато се развиваш”, завърши тя.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката