Зам.-министър Петров: 935 млн.лв. е добавената стойност в сектора на недвижимите имоти през 2014 г.
 
26 февруари 2016

"935 млн.лв. е добавената стойност в сектора на недвижимите имоти през 2014 г.", съобщи заместник-министърът на икономиката Любен Петров при откриването на годишните награди на Imoti.bg. Интернет порталът за недвижими имоти организира събитието за първи път като целта е да бъдат отличени добрите практики и постижения в сектора. "Повече от 70% от добавената стойност се създава от предприятия с до 19 заети лица, което прави малките и средните предприятия ключови за сектора", каза още заместник-министърът. Той допълни, че по данни на НСИ през 2015 година индексът на пазарните цени на жилищата в страната се е повишил с повече от половин процент.

Заместник-министър Петров заяви, че устойчивият и бърз икономически растеж е приоритетна задача на правителството и посочи мерките, които се разработват в Министерство на икономиката. Те са насочени към подобряването на условията за бизнес у нас чрез намаляване на административната тежест и оптимизиране на системите за регулация, въвеждането на тест за малките и средните предприятия, който цели превантивно намаляване на негативното въздействие на регулациите върху тях, въвеждане на принципа на „мълчаливо съгласие” при регистрационните и разрешителни режими, въвеждане на дуално обучение и др.

Зам.-министър Любен Петров връчи приза в категорията „Дебют на агенция за недвижими имоти“ през 2014 г. на агенция „Капитал Естейт“ Бургас. Общо седем компании и брокери бяха отличени за добри практики в сектора на недвижимите имоти от журито на наградите и потребителите на портала за имоти. „Явлена“ и „Адрес недвижими имоти“ спечелиха призовете за най-добра агенция в категориите съответно „Агенция за недвижими имоти на годината“, определена от журито, и „Агенция за недвижими имоти на годината - награда на потребителите“. В категорията с най-много претенденти от цялата страна - „Агенция за недвижими имоти на годината – малък бизнес“, наградата взе „Смарт Брокерс“. В категорията „Най-добър сайт на агенция за недвижими имоти“ победителят е Arco Real Estatе. В категорията „Брокер на недвижими имоти на годината – продажби“ журито отличи Галина Грудова, представител на Unique Estates, а Екатерина Габровска от „КА5 Имоти“ грабна статуетката в категорията „Брокер на недвижими имоти на годината – наеми“.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката