Зам.-министър Любен Петров награди Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ за внедряване на уникална географска информационна система /ГИС/
 
17 ноември 2016

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров връчи награда на Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ /ДППИ/ по време на церемония за отбелязване на Световния ден на Географските информационни системи /ГИС/.

ДППИ получи отличието за стратегическата си визия за прилагане на ГИС при развитие на иновативна система за мониторинг на Черно море в реално време. По време на награждаването заместник-министърът съобщи, че Министерство на икономиката отчита добри резултати за подобряване на бизнес средата. “По данни на Евростат брутният вътрешен продукт /БВП/ на България за третото тримесечие нараства спрямо същия период преди година с 3.5% и ни отрежда второ място след Румъния”, каза зам.-министър Петров.

В приветствието си по време на церемонията икономическият зам.-министър подчерта, че технологиите, свързани с ГИС подпомагат предоставянето на качествени услуги за гражданите и бизнеса, създават условия за по-добро и координирано взаимодействие между различните отдели и структури вътре в самата администрация. “Успешното внедряване на тези услуги са знак за една съвременна, гъвкава и модернизирана администрация. Така тя може успешно да партнира с европейските си колеги и да реализира мащабни проекти с много сериозни резултати за световната икономика”, подчерта зам.-министър Любен Петров.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката