Стартира третото издание на конкурса за най-добър бизнес проект в творческите индустрии - Th13teen Arts
 
13 юли 2015

Министерство на икономиката организира за трета поредна година конкурс за най-добър предприемач от творческите индустрии и предоставя възможност на предприемачите от творческите индустрии в България да представят своите иновативни бизнес концепции.

Целта на конкурса Th13teen Arts е да подкрепи предприемачите в областта на творческите индустрии в България, да насърчи предприемаческата инициативност и да открои успешните предприятия в творческите индустрии у нас. Конкурсът е насочен към всички предприемачи, регистрирани и осъществяващи дейността си в България, които имат иновативна бизнес концепция в областта на творческите индустрии, без ограничение за размера на тяхното предприятие.

Всички предприемачи, чиито предприятия са в следните области: кино, музика, радио, сценични изкуства, занаяти, дизайн, кулинарно изкуство, игри, телевизия, издателска дейност, реклама и архитектура, имат възможност да представят своята бизнес концепция пред българската и международната публика.

Победителят на конкурса Th13teen Arts ще получи възможността да представи България на световния конкурс в областта на творческите индустрии Creative Business Cup, който ще се проведе през месец ноември 2015 г. в Дания. Министерство на икономиката ще осигури неговото пътуване и престой в Копенхаген по време на конкурса, както и подготовката му по презентационни умения пред инвеститори. Предприятия от 52 страни ще се състезават за наградата „Най-добър предприемач в творческите индустрии“ на световния конкурс Creative Business Cup, и награден фонд от 20 000 щатски долара. Участниците в състезанието ще имат възможността да представят иновативните си бизнес концепции пред едни от най-големите компании и инвеститори в иновативни предприятия в света.

Специалната награда на конкурса Th13teen Arts ще е за едно старт-ъп предприятие, което ще получи възможността да участва за специалните награди на конкурса Creative Business Cup в Копенхаген, както и да представи своята бизнес концепция пред инвеститори. Министерство на икономиката ще осигури неговото пътуване и престой в Копенхаген по време на конкурса, както и подготовката му по презентационни умения пред инвеститори.

Формуляри за участие ще се приемат в периода: 09.07.2015 г. - 27.07.2015 г., след което ще бъдат разгледани и оценени от предварително определено за целта жури. След селекция от страна на журито на 28.07.2015 г. най-добре представилите се участници ще бъдат уведомени и поканени да представят кратки презентации на английски език в рамките на финалния ден.

 

Краен срок за подаване на документи: 27.07.2015 г.

 

Финалът на състезанието ще се състои на 30.07.2015 г., когато журито ще обяви и кой е победителят от националния конкурс Th13teen Arts.

 

Формуляр за участие и Регламент на конкурса, както и актуални новини за проекта Th13teen Arts може да намерите на следните адреси:

http://www.mi.government.bg/bg/themes/th13teen-arts-1284-285.html

https://www.facebook.com/Th13teenArts

 

 

Моля, изпращайте Вашите попълнени Формуляри за участие на посочения e-mail адрес:

Жечо Жечев

ръководител на проект Th13teen Arts,

дирекция „Икономически политики за насърчаване",

Министерство на икономиката

тел.: 02 940 7556

z.zhechev@mi.government.bg

 

 

 

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката