Ситуацията с пожара в Иганово е овладяна, реакцията е била адекватна от самото начало
 
21 март 2015

„Ситуацията е овладяна от самото начало и не е имало опасност от човешки жертви. Изключитено хладнокръвно и своевременно се е реагирало“, заяви министър Лукарски от с. Иганово, където по-рано днес  избухна пожар в шести холандски склад, част от поделение към ВМЗ – Сопот. Министър Лукарски поясни, че няма пострадали и всички жители на селото, които по-рано бяха частично евакуирани, са се завърнали по домовете си. Той подчерта, че опасност няма, като вторични взривове не е имало от близо час и половина, а екипите на пожарната гасят частичните горски пожари, възникнали вследствие от взрива в един от складовете.

Взривът е възникнал в склад, в който се съхраняват боеприпаси. Там няма производствена дейност, няма и работници. Причините за взрива тепърва ще бъдат установявани от експертите, поясни министър Лукарски, като уточни, че технологичното време преди те да могат да влязат в склада е 24 часа. Той призова да се изчака тяхното становище и да не се правят хипотези. „РИОСВ Пловдив ще направят замервания, но нека изчакаме резултатите“, посочи министър Лукарски. „Нека да оставим експертите да си свършат работата. Най-важното е, че от самото начало се е реагирало адекватно и не е имало опасност.“ Поддържахме постоянна връзка с изпълнителния директор на ВМЗ - Сопот инж. Иван Стоенчев.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката