Шестото заседание на Българо-белоруската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество ще бъде проведено в Бургас
 
01 юни 2016

На 1 и 2 юни в Бургас ще бъде проведено Шестото заседание на Българо-белоруската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Заседанието ще се проведе под председателството на  г-жа Даниела Везиева, зам.-министър на икономиката на Република България, и г-жа Елена Купчина, заместник-министър на външните работи на Беларус.

Ще бъдат обсъдени въпроси в основните области на двустранното сътрудничество като взаимна търговия, туризъм, селско стопанство, информационни и комуникационни технологии  и други. Предвижда се комисията да набележи съгласувани мерки за разширяване на сътрудничеството и деловите връзки между двете страни в областите от взаимен интерес.

На 01 юни ще се проведе и Българо–беларуски бизнес форум в Гранд хотел Приморец. В рамките на форума се предвижда провеждане на двустранни бизнес срещи между компании от Беларус и заинтересовани български предприятия. Форумът ще бъде открит в 14.00ч. от съпредседателите  на комисията -г-жа Везиева и г-жа Купчина.

На 02 юни (четвъртък)  от 11.00ч. в зала “Ахело“ на хотел „Приморец“ще се проведе церемония по подписване на двустранния протокол от Пленарното заседание на Междуправителствената комисия и пресконференция за медиите.

Колеги, заповядайте!

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката