Проект на Наредба за условията и реда за използването на информационна система за техническото състояние на язовирните стени и съоръженията към тях, предоставена от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор
 
03 ноември 2016

Проектът на Наредба за условията и реда за използването на информационна система, за техническото състояние на язовирните стени и съоръженията към тях, предоставена от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е изготвен съгласно изискването на чл. 141, ал. 1, т. 3 от Закона за водите (изм. ДВ, бр. 58 от 2015 г.).

С проекта на наредба са определени условията и редът за ползване на информационната система, която Държавната агенция за метрологичен и технически надзор трябва да предостави на собствениците на язовирните стени и съоръженията към тях, която същите са длъжни да ползват по смисъла на чл. 141, ал. 1 и ал. 4 от Закона за водите. Изчерпателно са определени данните, отнасящи се до техническото състояние на язовирните стени и съоръженията към тях, които трябва да бъдат вписвани в информационната система. Имайки предвид значението на въвежданите данни, за преценката на техническото състояние на съоръженията и предприемане на своевременни и законосъобразни действия от страна на агенцията, в проекта на наредба е предвидено субектите по чл. 141, ал. 1 и ал. 4 от Закона за водите със воя заповед да определят лица, които да правят вписванията. С цел идентифициране на въвеждащите данните и контролиране на достъпа до информационната система, което да гарантира евентуална злоупотреба с въвеждането и актуализирането на информацията, е предвидено председателят на ДАМТН да предоставя потребителско име и парола на оправомощени за целта лица.

В проекта на наредба е определен и обемът на информация, която следва да се въвежда от служители на ДАМТН, определени със заповед на председателя на агенцията. Тази информация касае осъществяваната от ДАМТН контролна дейност по отношение на техническото състояние на язовирните стени и съоръженията към тях, даваните от контролните органи предписания и изпълнението на същите.

Проектът на Доклад до министъра на икономиката можете да видите ТУК;

Проектът на Наредба можете да видите ТУК.

На заинтересованите лица се предоставя 14-дневен срок за предложения и становища по проекта, като същите следва да се изпращат на електронен адрес: b.bonchev@mi.government.bg. и d.chilibonski@mi.government.bg.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
 
Предстоящи събития
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката