"ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ" откри нов фирмен магазин в София
 
05 декември 2014

Министерството на икономиката ще направим всичко възможно българското кисело мляко "ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ"  да продължи да бъде една емблема на България по света. Това каза зам.-министърът на икономиката Любен Петров при откриването на нов магазин на фирмата. По негови думи въпреки, че  "ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ" АД е държавна фирма тя показва, че има бъдеще и е напълно конкурентоспособна на пазара.

"Разработването и внедряването на иновативни продукти на "ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ" АД е продиктувано от целта на фирмата да запази лидерската си позиция като производител на стартерни култури", допълни зам.-министърът.

Той акцентира, че екипът на Министерството на икономиката ще съдейства на българския бизнес и на малките и средни предприятия, да могат да оцелеят в тази сложна икономическа  среда. "Най важното сега е Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 да стартира, за да могат да се осигурят финансови средства за бизнеса, което е основен наш приоритет", заключи зам.-министър Петров.

 

Откритият днес представителен магазин от веригата на "Ел Би Булгарикум" АД е шестият обект в страната и четвъртият в гр. София.

От началото на следващата година "ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ" АД ще предложи на българския пазар няколко от своите най-нови продукти. Ще бъдат пуснати изцяло иновативни разработки на специализирания научен център към фирмата, ориентирани към избора на здравословен начин на живот.

Едни от най-новите продукти на фирмата са полибактериални препарати и закваски със здравни ползи, в които са подбрани различни видове млечнокисели бактерии, експериментално доказали своите благоприятни свойства по отношение на редуциране на холестерола, антиоксидантни свойства и имуномодулиране. Препаратите имат своето приложение като хранителна добавка в изсушена форма, капсуловани или като добавъчни култури към ферментирали млека.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката