Националният икономически съвет поема функциите на Национален съвет по производителността
 
20 септември 2019

Решение функциите на Национален съвет по производителността да бъдат поети от Националния икономически съвет (НИС) взеха членовете на Съвета след днешното му заседание. Решението идва след Препоръка на Съвета на Европейския съюз за създаване на национални съвети по производителността към държавите членки на еврозоната. Основните му функции се свеждат до определяне на характеристики и анализ, както на промените, така и на предизвикателствата пред политиките в производителността и конкурентоспособността. Всички членове на НИС заявиха намерение да съдействат активно в работните процеси, свързани с производителността.

Като друга точка от дневния ред на заседанието бе разгледано становището на Асоциацията на организациите на българските работодатели по въвеждането на механизма за компенсация на индиректните разходи в крайната цена на електрическата енергия съгласно европейските регулации и по-конкретно насоки на ЕК. След постигнат консенсус между работодателските организации членовете на Съвета се обединиха около идеята да се продължи работа по процедиране на нормативната наредба във връзка с въвеждането на механизмите.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката