Министерството на икономиката и Китай изявиха желание за ефективно сътрудничество в областта на индустриалните зони
 
20 ноември 2019

Желание за намиране на възможности за ефективно сътрудничество и изграждане на инфраструктурни обекти беше декларирано по време на среща между заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов и Китайска бизнес делегация, ръководена от г-н Фън Чуичън, председател на Китайската международна асоциация на строителите.

Заместник-министър Борисов постави акцент върху приоритетните за Министерството на икономиката инфраструктурни обекти в областта на индустриалните зони. По думите му българската и китайската страна могат да си сътрудничат при изграждане на индустриални зони, както и при обособяването на индустриална зона със завод за производство на електромобили и батерии за електрически автомобили.  Икономическият зам.-министър изтъкна също важната роля на електронната търговия и пазарните отношение не само на българските, но и на всички европейски потребители с Китай, като намекна, че обособяването на евентуален карго терминал за електронна търговия, ще подсили качеството, бързината и ефективността на предлаганите услуги. Той увери китайските представители, че Министерството на икономиката с предлаганите си редица стимули за чуждестранните инвестиции, както и с финансовата си стабилност в допълнение на устойчивия кредитен рейтинг, изразява пълна готовност за търговско-икономически връзки на ниво стратегически партньори.

Двете страни се договориха небелязаните теми и области на сътрудничество да бъдат разширени през предстоящата 2020 година на срещата на формата 17+1 и да бъдат подкрепени с договори за реализация.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
Предстоящи събития
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката