Министър Лукарски заминава на посещение във Виетнам
 
16 октомври 2016

Министърът на икономиката Божидар Лукарски заминава на посещение във Виетнам начело на официална и бизнес делегация. Целта на визитата е обсъждане на мерки за активизиране на двустранните икономически отношения, представяне на бизнес климата и възможностите за търговия с България и идентифициране на нови области на сътрудничество. Ще бъдат обсъдени перспективите за производство и преработка на виетнамски стоки за износ за страните от ЕС, както и за създаване на смесени предприятия.

В Ханой министър Лукарски ще има срещи с министър-председателя г-н Нгуен Суан Фук, с министъра на индустрията и търговията г-н Чан Туан Ан и със зам.-председателя на Националното събрание г-н Буй Куок Хиен. Очаква се да бъде проведена пленарна сесия между официалните делегации на двете страни, след която ще бъдат подписани протокол за постигнатите договорености и  меморандум за сътрудничество между Българската банка за развитие и Виетнамската банка за развитие.

По време на посещението ще бъдат проведени два бизнес форума в Ханой и Хо Ши Мин, в които ще участват представители на 11 български предприятия и на множество виетнамски компании. В Хошимин министър Лукарски ще проведе среща и с председателя на Народния комитет на гр. Хошимин г-н Нгуен Тханх Фонг.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката