Министър Лукарски проверява дейността на „ВМЗ-Сопот“
 
13 юли 2015

Министърът на икономиката Божидар Лукарски е инициирал проверка и очаква доклад за дейността на „ВМЗ-Сопот“ АД от новото ръководство на предприятието. В проверката са включени и всички въпроси, поставени в разпространено днес писмо на синдикалната секция на КТ „Подкрепа“ при „ВМЗ-Сопот“ относно възстановяването на дейността на площадката в Иганово след инцидентите. Що се отнася до цитираната в писмото на синдиката „програма на бившия изпълнителен директор Иван Стоенчев за заработване в пълен капацитет на площадката в Иганово“, такава никога не е била докладвана на Министерство на икономиката.

В доклада на ръководството на „ВМЗ-Сопот“ следва да бъде включена и информация за новата организационно-управленска структура на предприятието. Министерство на икономиката предприема всички необходими действия за възстановяване на нормалната работа в предприятието и изпълнението на сключените договори. Понастоящем трудовите възнаграждения на работещите в предприятието се изплащат редовно. В момента във „ВМЗ-Сопот“ се извършват ревизии на складовите наличности и документацията на предприятието. Поради големия обем и сложност на подлежащите на проверка обекти и документи е поискана и допълнителна външна експертиза.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката