Министър Лукарски пред „Файненшъл таймс“: България се стреми да привлече инвестиции в иновативни производства
 
30 ноември 2016

„България се стреми да постигне по-високи и устойчиви темпове на растеж чрез увеличаване на инвестициите“. Така авторитетното британско издание "Файненшъл таймс" цитира министърът на икономиката Божидар Лукарски в четири страници инвестиционен обзор за страната ни, публикуван в последния брой под рубриката "Да инвестираш в България“. "Положихме много усилия да осигурим устойчива бизнес среда, да привлечем чуждестранни инвеститори и да намалим значително административната тежест", заявява министър Лукарски. Той посочва, че страната има амбициозна програма, с която цели да постигне икономически преход към иновативно производство. Министърът на икономиката отбелязва и засилващата се роля на България като технологичен хъб, чрез който може да задържи и върне в страната висококвалифицирани специалисти в областта на информационните технологии.

„Производството на автомобилни части се е превърнало в един от водещите двигатели за националната продукция на България“, казва министър Лукарски в статия, посветена на автоиндустрията. В нея се посочва, че близо 100 предприятия в сектора на автомобилното производство работят с над 33,000 души персонал, произвеждайки части за над 20 марки коли като Пежо, БМВ и Мерцедес. „Автомобилното производство е един от приоритетните високотехнологични сектори за привличане на чуждестранни инвестиции“, споделя министърът пред „Файненшъл Таймс“.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката