Министър Лукарски покани японска бизнес делегация да посети България
 
24 октомври 2016

Министърът на икономиката Божидар Лукарски покани японска бизнес делегация да посети България и да проведе българо-японски бизнес форум в първата половина на следващата година.  Поканата беше отправена от министър Лукарски на среща днес с извънредния и пълномощен посланик на Япония у нас Н.Пр. Шиничи Яманака.  Тя е в продължение на проведената през май тази година визита на министър Лукарски в Япония, на която беше постигната договореност с японската организация за външна търговия ДЖЕТРО за организиране на съвместни форуми.

Министър Лукарски отбеляза добрия напредък в търговско-икономическите отношения между двете страни. Според него съществува голям интерес на българските фирми към партньорства с японски компании и този потенциал трябва да се използва, за да се задълбочат и разширят съществуващите контакти, както и да се търсят нови пазарни ниши.  Посланик Яманака се ангажира да работи за осъществяване на посещението на японска бизнес делегация.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката