Министър Лукарски обсъди с посланика на Унгария провеждането на първата междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество
 
24 октомври 2016

Министърът на икономиката Божидар Лукарски се срещна с посланика на Унгария в България Н. Пр. Текла Хорангозо Балажне. Двамата обсъдиха темите за предстоящото първо заседание на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество между България и Унгария и посещението на министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто, които ще се състоят на 17-18 ноември т.г.

По време на посещението на министър Сиярто ще се проведе и бизнес-форум с участието на български и унгарски компании. Предвидена е и среща между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и унгарската Национална търговска къща.

Посланик Балажне изрази огромното си задоволство от решението на българския парламент за обявяването на 19 октомври за Ден на българско-унгарско приятелство. „Това дава възможност на тази дата да се провеждат ежегодно редица инициативи и прояви, които да показват общите моменти от нашата история в изминалото хилядолетие, а също така и да се обсъждат позиции на двете държави по актуалните проблеми“, отбеляза посланик Балажне.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката