Министър Караниколов: Развитието на нови индустриални зони е много важен аспект за успешното насърчаване и привличане на инвестиции
 
01 февруари 2019

„Развитието на вече съществуващите индустриални зони и създаването на нови е много важен аспект за успешното насърчаване и привличане на инвестиции. България може да предложи макроикономическа и политическа стабилност, което е от първостепенно значение за всяка инвестиция“. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов по време на среща с министъра на инвестициите и международното сътрудничество на Египет Н. Пр. д-р Сахар Наср. Той подчерта, че  през последната една година е налице изключително активизиране на двустранните ни отношения и се надява, че всичко това ще доведе и до стартиране на конкретни проекти. Като най-бързо развиващи се сектори на българската икономика икономическият министър посочи информационните и комуникационни технологии, както и технологичните паркове. „Уверен съм, че ще постигнем и нарастване на двустранната търговия, чието равнище не отговаря на възможностите на България и Египет“, допълни той.

Според него България би могла да изнася за Египет продукти на хранително-вкусовата промишленост, селскостопански продукти, електрическа и електронна апаратура, строителни материали и др.

Двете страни се обединиха в мненията си за организиране на съвместен бизнес съвет в най-кратки срокове, чрез който фирми от двете страни ще имат възможност да се запознаят със съществуващия потенциал в различни икономически сектори.

Министър Караниколов заяви, че той и екипът му се стремят да поддържат интензивен диалог с традиционните партньори на България в Близкия изток и Северна Африка. „Надяваме се с конструктивни разговори и срещи да допринесем страната ни да развива пълноценни и взаимноизгодни отношения с Египет във всички области от взаимен интерес - икономика, енергетика, земеделие, туризъм, култура, образование“, каза министър Караниколов.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката