Министър Караниколов: Инвестициите до момента в Икономическа зона София – Божурище са за над 530 млн. лв.
 
12 септември 2019

Договорените инвестиции до момента в Икономическа зона София – Божурище са за над 530 млн. лв., като обявените от инвеститорите работни места са близо 1 600. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на официалното откриване на дистрибуционен център на датската верига за мебели и обзавеждане JYSK. На събитието присъства изпълнителният директор и президент на компанията Ян Бьо, посланикът на Дания в България  Н.Пр. Сьорен Якобсен и министър-председателят Бойко Борисов.

„Локацията, избрана от JYSK за изграждане на дистрибуционен център – Икономическа зона София – Божурище, е една от най-атрактивните зони в страната, предвид стратегическото й местоположение, наличието на квалифицирана работна ръка и инфраструктурата“, изтъкна Караниколов.

По думите му фактът, че инвеститори от ранга на JYSK избират страната ни за реализацията на своите инвестиционни проекти е доказателство, че предлагаме привлекателна бизнес среда и конкурентни стимули. „Инвестиция е свързана с разкриването на 500 работни места по време на строителството, което приключи успешно и около 200 след влизането на обекта в експлоатация, повечето от които вече са факт“, посочи икономическият министър. Той допълни, че кoмпaниятa инвecтиpa 107 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия.

 

Дистрибуционният център на JYSK е осмият логистичен център на компанията в Европа. Той ще обслужва над 200 магазина на компанията в България, Гърция, Сърбия, Румъния и Босна и Херцеговина. Логистичният център разполага с две изцяло автоматизирани кули с дължина 166 метра, ширина 55 метра и  височина 42,5 метра. Общата площ на обекта е 95 000 м2, като капацитетът за съхранение на стоки е близо 125 палетоместа.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката