Коперник - София 2020 стартира на 24 април
 
28 април 2020

Copernicus Hackathon - Sofia 2020 стартира на 24 април. Събитието е част от европейската програма „Коперник“ и се  провежда за втори път у нас. Първото издание бе през 2019 г., като тази година вследствие на кризата с COVID-19, то се провежда онлайн. България е първата страна от ЕС, която организира такова състезание в онлайн  формат, като това позволи да се включат  участници от 10 страни от  EC.

Основните теми  на събитието са:

„ Умни градове“, „Мониторинг на  Дунав и Черно море“, „Електронно управление чрез спътникови данни и изкуствен интелект“, както и специални предизвикателства, свързани с пандемията COVID -19: „Мониторинг на промяната в замърсяването на въздуха“, „Оценка на качеството на водите“, както и „Оценка на географското разпространение на COVID19 чрез алгоритми за изкуствен интелект в национален и глобален мащаб“.

Събитието се организира от Офиса за трансфер на космически технологии „РСТ-ТТО“ към БАН,  под патронажа на Министерството на икономиката и с подкрепата на София Тех Парк и ще продължи до 8 май 2020г.


Откриване видео: https://www.youtube.com/watch?v=fcW6LT9ACh0&feature=youtu.be

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката