Информационна сесия на тема: „Международно сътрудничество в космическия сектор - за сигурен и устойчив свят”
 
16 юли 2020

Министерство на икономиката, със съдействието на София Тех Парк и Риск Спейс Трансфер – Офис за трансфер на технологии към БАН, организира на 22 юли 2020 г. информационна сесия на тема: „Международно сътрудничество в космическия сектор - за сигурен и устойчив свят”.

Събитието e трето поредно от серия онлайн събития, посветени на космическа тематика през тази година и е част от изпълнението на проекта “Feasibility Space Study of Bulgaria”. В рамките на проекта се провежда проучване на потенциала за развитие на българския индустриален и научен капацитет в космическия сектор, неговите технологии и готовност за сътрудничество с Европейската космическа агенция, с цел разработване на национална космическа стратегия и програма за нейната реализация.

Сесията има за цел да предостави информация на българските институции (държавна администрация, публични и научни организации) за възможностите за развитие на сътрудничество и партньорство с водещи организации от американския космическия сектор.

Информационната сесия ще бъде открита от заместник-министъра на икономиката г-жа Лилия Иванова и г-н Мигел Ернандес, търговско аташе от Американското посолство в София. В събитието ще вземат участие: д-р Джейми Морин - вицепрезидент на Aerospace Corporation, г-жа Агнешка Лукашчик, старши директор за Европа на компанията Planet Labs, както и представител на фирмата Lockheed Martin.

Пълна програма на събитието, може да намерите тук

Събитието се организира със съдействието на: US-Bulgarian Chamber in America и European Center for Transport Policies

За участие в информационната сесия е необходимо да се регистрирате  на следния линк: https://forms.gle/BcVAkmecX8o46Da18

Като имате възможност, с цел по-добра организация да зададете предварително въпроси към лекторите в сесията в съответното поле в регистрационната форма.

За допълнителна информация и въпроси – office@rst-tto.com; тел:+359  2 979 2498

 

 

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
Предстоящи събития
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката