17-ата сесия на Смесения комитет за сътрудничество в областта на отбраната между България и Индия заседава в Делхи
 
24 април 2015

В Делхи заседава 17-ата сесия на Смесения комитет за сътрудничество в областта на отбраната между България и Индия. Сесията е съпредседателствана от заместник-министъра на икономиката на България Любен Петров и заместник-министъра на отбраната на Индия г-н Шри Равикант.

 

В българската делегация, водена от зам.-министър Любен Петров, участват ръководствата на водещи компании от българската отбранителна индустрия - Кинтекс ЕАД, Арсенал АД, Аркус АД, Терем ЕАД, представители на министерството на икономиката и министерството на отбраната на Република България.

 

С встъпителната си реч зам. министър Любен Петров изрази задоволство от успешното над 40-годишно традиционно сътрудничество между България и Индия в сферата на военно-икономическите отношения, довело до позиционирането на България като водещ и утвърден партньор и доставчик на българска военна продукция за Индия. Зам.-министър Любен Петров подчерта възходящия характер на развитието на двустранните търговско-икономически отношения в областта на отбраната. Свидетелство за това са вече подписаните и изпълнявани от българските компании многобройни договори с Министерство на отбраната и структурите за сигурност на Индия. Специално бе отбелязана подготовката за подписване на нови договори, значително надхвърлящи по обем и стойност досегашните, което издига сътрудничеството между България и Индия в тази област на едно ново равнище.

 

Индийската страна приветства българската делегация и посрещна с интерес представените възможности на българските фирми и държавни организации. Заместник-министър Равикант декларира задоволство от успешното партньорство и възходящо развитие на военно-икономическото сътрудничество между България и Индия и оцени дискусията като изключително резултатна. Зам.-министър Равикант изрази своята убеденост в успешната работа по предстоящите проекти на българските компании в Индия.

 

И от двете страни бе изразена волята на новите правителства на България и Индия посредством дейността на Смесения комитет за сътрудничество в областта на отбраната да дадат нов тласък на успешното партньорство в сферата на военно-икономическото сътрудничество. С подписването на двустранен протокол бе заявена ангажираността на двете страни за развитието на военно-икономическите отношения и реализацията на нови мащабни проекти.

 

 

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката