Завършили процедури за обществено обсъждане
 
Публична консултация с цел оценка на прилагането на Директива 2014/35/ЕС за хармонизиране на законодателствата на държавите членки за предоставяне на пазара на електрически съоръжения, предназначени за използване в определени граници на напрежението
 
15 февруари 2019

Главна дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия организира публична консултация с цел оценка на прилагането на Директива 2014/35/ЕС за хармонизиране на законодателствата на държавите членки за предоставяне на пазара на електрически съоръжения, предназначени за използване в определени граници на напрежението.

С определени изключения директивата се прилага за електрически съоръжения с напрежение между 50 V и 1000 V (АС) или между 75 V и 1500 V (DC), които се пускат на европейския пазар, такива като електрически печки, перални и сушилни машини, тостери, телевизори, принтери, лампи и др.

Обществената консултация е с цел да се събере информация от обществеността (потребители, търговци и други икономически оператори, държавни органи и др.) по отношение на това установени ли са проблеми при прилагането на директивата, необходимо ли е нейното усъвършенстване и какви подобрения биха могли да се предвидят.

Консултация е активна за коментари на заинтересованите страни до 04.04.2019 г. на адрес:

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/ares-2017-5291384/public-consultation_bgПубликувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката