Завършили процедури за обществено обсъждане
 
Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение на Устройствения правилник на Министерството на икономиката, приет с Постановление № 447 на Министерския съвет от 2014 г.
 
01 април 2019

С проекта на постановление се предвиждат промени в Устройствения правилник на Министерството на икономиката, с цел привеждане на числеността на Инспектората в съответствие със Закона за администрацията и влезлите в сила от 1 януари 2019 г. изисквания на чл. 6, ал. 3 от Наредбата за структурата и минималната численост на инспекторатите, реда и начина за осъществяване на дейността им и взаимодействието със специализираните контролни органи.

Съгласно промените числеността на Инспектората ще се увеличи от седем на десет щатни бройки. Това ще стане чрез намаляване на числеността дирекция „Информационно и комуникационно осигуряване и управление при кризисни ситуации“ с една щатна бройка, на дирекция „Финанси и управление на собствеността“ с една щатна бройка и на дирекция „Правна“ с една щатна бройка.

Проектът на Постановление на Министерския съвет можете да видите ТУК.

Докладът на министъра на икономиката можете да видите ТУК.

Частичната предварителна оценка на въздействието можете да видите ТУК.

Становището на дирекция „Модернизация на администрацията“ на МС относно предварителната частична оценка на въздействието можете да видите ТУК.

На заинтересованите лица се предоставя 30-дневен срок за предложения и становища, които могат да се изпращат на електронен адрес: e-docs@mi.government.bg.Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката