Предстоящи събития
 
Информационна сесия на тема: „Международно сътрудничество в космическия сектор - за сигурен и устойчив свят”
 
16 юли 2020

Министерство на икономиката, със съдействието на София Тех Парк и Риск Спейс Трансфер – Офис за трансфер на технологии към БАН, организира на 22 юли 2020 г. информационна сесия на тема: „Международно сътрудничество в космическия сектор - за сигурен и устойчив свят”.

Събитието e трето поредно от серия онлайн събития, посветени на космическа тематика през тази година и е част от изпълнението на проекта “Feasibility Space Study of Bulgaria”. В рамките на проекта се провежда проучване на потенциала за развитие на българския индустриален и научен капацитет в космическия сектор, неговите технологии и готовност за сътрудничество с Европейската космическа агенция, с цел разработване на национална космическа стратегия и програма за нейната реализация.

Сесията има за цел да предостави информация на българските институции (държавна администрация, публични и научни организации) за възможностите за развитие на сътрудничество и партньорство с водещи организации от американския космическия сектор.

Информационната сесия ще бъде открита от заместник-министъра на икономиката г-жа Лилия Иванова и г-н Мигел Ернандес, търговско аташе от Американското посолство в София. В събитието ще вземат участие: д-р Джейми Морин - вицепрезидент на Aerospace Corporation, г-жа Агнешка Лукашчик, старши директор за Европа на компанията Planet Labs, както и представител на фирмата Lockheed Martin.

Пълна програма на събитието, може да намерите тук

Събитието се организира със съдействието на: US-Bulgarian Chamber in America и European Center for Transport Policies

За участие в информационната сесия е необходимо да се регистрирате  на следния линк: https://forms.gle/BcVAkmecX8o46Da18

Като имате възможност, с цел по-добра организация да зададете предварително въпроси към лекторите в сесията в съответното поле в регистрационната форма.

За допълнителна информация и въпроси – office@rst-tto.com; тел:+359  2 979 2498

 

 

Свързани документи
 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Заявяване на услуги по електронен път
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката