Заместник-министър Любомир Ганчев участва в церемония по връчване на годишните награди „Компания на годината 2016“
 
21 април 2017

Заместник-министърът на икономиката Любомир Ганчев участва в церемония по връчване на годишните награди „Компания на годината 2016“. Церемонията беше организирана от информационно издание „Business Lady” и Business Lady Club, а партньори на събитието бяха Българска търговско-промишлена палата, Български форум на бизнес лидерите, Български съвет за устойчиво развитие, Северноамериканско-българска търговска камара, Италианска Търговска Камара в България, Двустранна Търговска Камара България-Румъния и Българска асоциация за управление на хора.

Официално признание и награди за положените усилия и постигнати успехи в различните сфери на икономиката получиха общо 18 компании. Целта на наградите „Компания на годината” е да се даде гласност на добрите бизнес практики, да се популяризира успешната индустрия в световен и локален мащаб, да се фокусира общественото внимание върху иновативните и актуални модели за управление на бизнеса и компанията, като по този начин се поощри предприемачеството сред българската общественост.

Заместник-министър Ганчев връчи призовете в области „Икономика и мениджмънт“ и „Иновации“, като поздрави наградените от него компании „Телепол“ ЕООД и Prime Line Consultants за успехите им в областта на иновациите и бизнес мениджмънта. Той изтъкна, че и двете области са сред най-ефективните фактори за растеж.

Любомир Ганчев предложи на организаторите за следващата година да учредят награда за стартиращи предприятия, защото чрез средства от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) през 2017 г. ще се финансират проекти на стартиращи компании по две процедури за предоставяне на безвъзмездна помощ – „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията“ и „Насърчаване на предприемачество“. Фокус особено при процедурата за насърчаване на предприемачеството ще бъде поставен върху жените предприемачи, младежи до 29 г. и хора над 50 г., които предприемат първи стъпки в бизнеса. Той изтъкна, че подкрепата за жени предприемачи е в политиките на Министерство на икономиката, което следва визията, начертана и в Националната стратегия за насърчаване на малките и средните предприятия 2014 – 2020 г.

Заместник-министърът уточни, че за изминалия период на планиране Министерство на икономиката, като управляващ орган е постигнал 97% усвояемост на средствата по ОП „Конкурентоспособност“ 2007 – 2013 г., които реално са разплатени към бенефициентите, а сроковете за плащане са съкратени близо 6-7 пъти. Оперативната програма отговаря на нуждите на фирмите и все повече предприятия кандидатстват с проекти.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката