Заместник-министър Ганчев: Ще ускорим работата по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ и по изпълнението на целите по Иновационната стратегия за интелигентна специализация
 
16 февруари 2017

Заместник-министърът на икономиката г-н Любомир Ганчев участва в събитие под патронажа на посланика на Франция в България г-н Ерик Льобедел и организирано от Представителството на френската агенция за подкрепа на френските фирми износителки /Business France/ и френската група "Дасо систем".

В приветствието си той отбеляза, че вниманието на министерството през следващите месеци ще бъде специално насочено към стартъп компаниите, предприемаческите инициативи, иновационната дейност и възможностите за тяхното финансиране, както към подобряване на комуникацията с бизнеса. Ще бъдат предприети мерки за значително подобряване на бизнес средата чрез намаляване на административната тежест, опростяване и съкращаване на административните процедури и на таксите за бизнеса.

Замаместник-министър Ганчев посочи, че Министерство на икономиката ще ускори работата по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ и по изпълнението на целите по Иновационната стратегия за интелигентна специализация, която е насочена към създаване на условия за прилагане на научните постижения в индустрията, както и за прилагане на мерките за повишаване на конкурентоспособността на българската икономика, чрез насърчаването на инвестиции във високотехнологични и иновативни производства.

На събитието присъстваха още Генералният директор за Южна Европа и Близкия изток г-н Гуидо Поро, както и изпълнителният директор за България г-н Чавдар Георгиев.

 

"Дасо систем България" е част от френската група, световен лидер в производството на 3D дизайн и инженерен софтуер. Създадена през 1981 г. с основна цел създаване на програми за моделиране на самолети за авиоиндустрията. Дейността ú обхваща много отрасли: аеронавтика и отбрана, архитектура, инженеринг и строителство, дистрибуция, енергетика, финанси, транспорт и мобилност, промишлено оборудване.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката