Зам.-министър Лъчезар Борисов: България е фактор за бизнес стабилност
 
27 септември 2018

България стана фактор за бизнес стабилност. Сред основните приоритети на Министерство на икономиката е да продължим с активните мерки за подобряване на бизнес средата. Това заяви зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов в Пловдив. Той присъства на церемонията по връчване на златните медали на 74-я Международен технически панаир, където участие взеха над 550 фирми от 35 държави. Борисов връчи отличия на 5 компании в категория „Машиностроене“.

„Машиностроенето е важен сектор за българската икономика. Производството на машини и оборудване с общо и специално предназначение обхваща 5% от стойността на индустриалното производство в страната. Над 1000 фирми осъществяват дейност в сектора, а през миналата година индексът на промишленото производство и на оборота нарастват с 15% и 11% на годишна база“, добави Борисов. По думите му износът на машини и оборудване от 2013 г. бележи постоянен ръст.

По време на наградите заместник икономическият министър подчерта, че Пловдивският панаир е институция и основен помощник на Министерството на икономиката за интернационалните връзки на бизнеса и поздрави всички изложители, участвали  в него.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката