Съобщение за лицата, които осъществяват дейност по добиване, преработване и сделки с благородни метали и скъпоценни камъни и изделия с и от тях по занятие
 
12 февруари 2019

Уведомяваме Ви, че във връзка с приетия и обнародван в ДВ, бр. 93 от 9 ноември 2018 г. Закон за изменение и допълнение на Валутния закон, лицата, които осъществяват дейност по добиване, преработване и сделки с благородни метали и скъпоценни камъни и изделия с и от тях по занятие, са длъжни да се регистрират в Министерството на икономиката в 14-дневен срок преди започване на дейността.

 

След обнародването в Държавен вестник на измененията и допълненията в Наредбата за условията и реда за вписване в регистъра и за изискванията към дейността на лицата, които осъществяват дейност по добиване, преработване и сделки с благородни метали и скъпоценни камъни и изделия с и от тях по занятие и съответните промени в Тарифата за таксите, които се събират в системата на Министерството на икономиката по Закона за държавните такси, министерството ще стартира приема на документи за регистрация.

 

Допълнително ще публикуваме съобщение за датата, реда и начина за приемането на документи и издаването на удостоверения за регистрация на нашата интернет страница, сектор „Новини“, „Акценти“.

За възникнали допълнителни въпроси, бихте могли да се обръщате към:

Цвета Димитрова – началник на отдел на „Регистриране и контрол на спирт, дестилати и спиртни напитки“, тел. 02/940 7655 и Маргарита Писанова – главен инспектор в същия отдел, тел. 02/940 7738.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката