Продължава общественото обсъждане на Наредбата за лицата осъществяващи търговия с нефт и нефтени продукти
 
21 декември 2018

След серия от срещи с представители на работодателски и браншови организации, сдружения и отраслови камари, продължава общественото обсъждане на Наредбата за реда и условията за водене на регистър на лицата осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. Подзаконовият нормативен акт днес бе публикуван на сайта на Министерството на икономиката и в срок от 14 дни всички заинтересовани страни ще могат да дадат предложения и бележки по него.

Припомняме, че бяха получени редица предложения от страна на земеделските производители, които бяха коментирани съвместно с експерти от Министерството на земеделието, храните и горите. Значителна част от получените предложения са залегнали в текста на подзаконовия нормативен акт, който вече е публикуван на интернет-страницата на министерството. Сред тях са формата на образците на заявлението, регистъра на лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, както и на специалния регистър, който водят земеделските стопани, регистрирани по Закона за подпомагане на земеделските производители и др.

Паралелно с това бяха организирани и обсъждания с представители на работодателски и браншови организации, сдружения и отраслови камари, а процесът по получаване на предложения по наредбата продължава и към момента.

Последните изменения в Наредбата за реда и условията за водене на регистър на лицата осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход целят да направят подзаконовият нормативен акт работещ, без да се натоварва бизнеса с излишни административни изисквания.

 

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката