Официален старт на финансов инструмент по ОПИК , който ще мобилизира ресурс от 53.4 млн. лв за стартиращи предприятия
 
19 декември 2018

Министерството на икономиката, като Управляващ орган по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК) ще бъде домакин на официалното подписване на оперативното споразумение за изпълнението на един от фондовете на инструмента за дялово финансиране Фонд за ускоряване и начално финансиране (ФУНФ). Споразумението ще бъде подписано между Фонд на фондовете (ФМФИБ) и финансовия посредник „Невек Мениджмънт“, дружеството управлявано от обединението спечелило конкурса Некст Тех Венчърс. Инструментът за подкрепа на предприятия в начален етап на развитие е с бюджет от 37.4 млн. лв, осигурен от ОПИК, който ще мобилизира частно съфинансиране и общият ресурс ще достигне 53.4 млн. лв.

Официалното подписване на оперативното споразумение и представянето на параметрите на фонда ще се състои на 20 декември /четвъртък/ от 10.00 ч. в сградата на Министерство на икономиката на ул. "Славянска" №8.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката