Министерство на икономиката стартира тематични срещи по Иновационната стратегия за интелигентна специализация 2014 – 2020 г. (ИСИС)
 
12 октомври 2018

Във връзка с изпълнението на плана за действие на Иновационната стратегия за интелигентна специализация 2014 – 2020 г. в периода 15-19 октомври 2018 г., Министерство на икономиката ще проведе тематични срещи със заинтересованите страни както следва:

  • 15 октомври - Тематично област "Индустрия за здравословен живот и биотехнологии";
  • 17 октомври - Тематична област "Информатика и ИКТ";
  • 18 октомври - Тематична област "Мехатроника и чисти технологии";
  • 19 октомври - Тематична област "Нови технологии в креативни и рекреативни индустрии".

Целта на всяка тематична среща е представяне на напредъка по ИСИС и дискусия за актуализация на приоритетните тематични подобласти.

Форумите са и израз за ангажираността на Министерство на икономиката да създава възможности за развитие на балансирана иновативна екосистема в областта на мехатрониката и чистите технологии, ИКТ, индустрията за здравословен живот и биотехнологиите, креативните и рекреативни индустрии чрез подкрепа на научните изследвания и иновациите и за стимулиране на широкото използване на ИКТ от предприятията, особено МСП, гражданите и публичния сектор за справяне с основните икономически и социални предизвикателства.

Срещите ще бъдат проведени в гр.София, Федерация на научно-техническите съюзи, ул. Раковски 108, зала №3 от 10.00 до 12.00 часа.

Каним всички желаещи да присъстват като предварителна регистрация не е необходима.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма BREXIT
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката