Министър Караниколов обсъди подобряване правата на потребителите с комисар Вера Йоурова
 
30 ноември 2017

Министърът на икономиката Емил Караниколов проведе среща с Комисаря по правосъдие, потребители и равнопоставеността между половете, г-жа Вера Йоурова и естонския министър на икономиката и инфраструктурата, г-жа Кадри Симсон, като темата на разговор бе подобряване правата на потребителите. Министър Караниколов е в Брюксел, където ще вземе участие в заседанието на Съвета по конкурентоспособност.

На срещата с комисар Йоурова и естонския министър на икономиката и инфраструктурата бе обсъдено подобряване на прилагането на законодателството за защитата на потребителите и бе част от подготовката на обявената от председателя на ЕК, г-н Юнкер инициатива – „Нова сделка за потребителите“. Пакетът от законодателни предложения се готви от ЕК и ще бъде представен по време на българското председателство на Съвета за обсъждане и приемане. Министър Караниколов подчерта, че Българската страна отдава много голямо значение на политиката за потребителите, като част от по-общия приоритет в работата ни през предстоящата година за подобряване на конкурентоспособността на единния вътрешен пазар на ЕС.

На срещата участваха също представители на Европейския парламент, както и неправителствени организации, като  Европейската потребителска организация BEUC. Българската страна ще продължи работата по потребителските въпроси с предстояща среща с BEUC  в София през м. декември, стана ясно още на срещата.

 

 

 

 

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката