Министър Караниколов и председателят на Конфиндустрия България обсъдиха провеждането на четири бизнес форума в Италия
 
18 май 2018

Министърът на икономиката Емил Караниколов и Мария Луиза Мерони, председател на Конфиндустрия България, обсъдиха провеждането на бизнес форуми, които ще се проведат в четири града в Италия през следващия месец.

Целта на форумите ще бъде да се създаде платформа за взаимосътрудничество между двете страни. Г-жа Мерони изрази желание да се популяризира България като дестинация за инвестиции и за правене на бизнес сред италианските предприемачи. Бизнес форумите ще бъдат проведени в Рим, Милано, Торино и Бари като евентуална бизнес дестинация за среща на потенциалните инвеститори. Министър Караниколов посочи, че отдаваме приоритетно значение на задълбочаването на търговско –икономическите отношения с Италия, като наш традиционен и стратегически партньор.

По време на срещата бяха обсъдени още въпроси свързани с работната сила в страната. Министърът на икономиката изтъкна, че българското правителство работи активно по поетите си ангажименти, а именно – промени в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност. Той подчерта, че са облекчени процедурите за висококвалифицирани специалисти, както и че са изготвени международни спогодби за внос на работна сила от държави, в които има български малцинства.

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката