Проекти за обществено обсъждане
 
Публични консултации относно многостранна реформа на системата за разрешаването на инвестиционни спорове
 
19 януари 2017

Публични консултации относно многостранна реформа на системата за разрешаването на инвестиционни спорове.

Европейската комисия стартира обществени консултации с всички заинтересовани страни, относно възможните варианти за многостранна реформа на начина, по който се разрешават инвестиционни спорове, включително възможността за създаване на постоянен Многостранен инвестиционен съд.

Идеята за многостранно реформиране на системата за разрешаване на инвестиционни спорове възниква в рамките на предишно допитване, където редица заинтересовани страни са посочили, че реформата на системата за разрешаване на инвестиционни спорове е най-добре да бъде предприета на многостранно ниво, а не чрез двустранни реформи. Комисията изложи тази идея през 2015 г. в свои Концепция и Комуникация относно търговията и инвестициите и тя до голяма степен бе подкрепена от Европейския парламент и от държавите членки на ЕС.

Това обществено допитване се основава на оценката на първоначално проучване на въздействието, публикувано от Комисията на 1 август 2016 г. Резултатите от това допитване до обществеността ще бъдат включени в доклада за оценката на въздействието, който службите на Комисията понастоящем подготвят, относно възможностите за участие в многостранна реформа на системата за решаване на международни инвестиционни спорове.

Целева група: всички заинтересовани страни

Краен срок за приключване на консултациите: 15 март 2017

Въпросникът и допълнителна информация относно публичните консултации са налични тук: http://trade.ec.europa.eu/consultations/index.cfm?consul_id=233Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 
 
Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
 
Оперативна програма Програма COSME 2014-2020
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mi.government.bg
Последвайте ни: Фейсбук Профил на Министерство на икономиката Туитър Профил на Министерство на икономиката